Ads 468x60px

Labels

понеделник, 23 януари 2012 г.

Toshiba Portege Z835

През последните няколко месеци, новите концепции от ултратънки и свръхлеки лаптопи завладява IT сферата, като ясно се вижда как всички основни производители на преносими компютри се насочват към лидерът от Apple и в частност MacBook Air.Това несъмнено даде тласък в производството на ултрамобилни лаптопи, които притежават добри характеристики и привлекателен външен вид.
Ето, че и от Toshiba са решили да се впуснат в битката с ултрабуците.Точния модел на машината е "Toshiba Portege Z835" като премиерата му беше през есента миналата година, а цената му бе само 900$.Казваме само, защото този модел идва с огромен брой функции, които останалите конкуренти не притежават.Тук можем да намерим пълен размер входове, като Ethernet, VGA и HDMI изходи, но дали това е достатъчно за да бъде конкурентно способен в тази ултраконкурентна ниша?





Хардуер и дизайн
Едно от добрите и важни страни на ултрабуците е изящтния и фин дизайн.Тук, обаче това липства.В сравнение с останалите ултрабуци, например Lenovo IdeaPad U300s, тази Toshiba изглежда стара и непривлекателна.За не дотам добрия външен вид, може би компенсират отличната кондиция - размер и ниско тегло, което е най-ниското от всички ултрабуци, дори и от Apple Air.Дори този лаптоп е по-лек от повечето 10-инчови нетбуци, което за един 13-инчов лаптоп наистина е добре.
За разлика от алуминиевите MacBook Air и Lenovo U300s, Toshiba Z835 е изработена от корпус от магнезиева сплав, което за повечето потребители би било недостатък спрямо алуминия.

Клавиатура и тъчпад
Логично и тук откриваме "Chiclet", тип островна клавиатура, клавишите на която има мека "LED" подсветка.При тъчпада, също не откриваме нещо ново.Стандартен 1.8 инчов пад, под който стандартно имаме два бутона.Самата работа с пада е лесна и удобна.

Производителност и графика
За да оправдае цената си, Toshiba Z835 разполага с Core i3 процесор, 4GB оперативна памет и 128 GB твърд диск.Може би не до там силния процесор би забавил някои действия на лаптопа, например инсталирането на програми, но за по-голямата си част от функции, лаптопа е в състояние да осигури достатъчно мощност за различни ежедневни задачи.
Твърдия диск е 128 GB Toshiba SATA II SSD, който при тестовете за прехвърляне на 1.8 GB файл от USB 3.0 отнема 35 секунди и 54 секунди от USB 2.0 порта.Това го прави доста по-бавен от този на Lenovo U300z, който прави този трансфер за двойно по-малко време.

Живот на батерията
Тук вече можем да извлечем само полужителна страна.При нашия малък тест, който включваше преминаване през серия от 100 интернет страници и други изображения с висока резолюция и яркост, батерията издържа пет часа и 51 минути.Това е по-добър резултат от повечето ултрабуци, но не и от този на MacBook Air.

Заключение
За 900$, Toshiba продава лаптоп, който е не само по-лек от MacBook Air, но и има задоволителни характеристики, добър живот на батерията, пълен набор от входове и портове.Но въпреки това, от друга страна, давайки 399$ повече за MacBook Air, Вие ще получите по-добър дисплей, по-добър живот на батерията, по-мощен процесор и много по-добре изглеждащ лаптоп.
Toshiba Z835 е прекрасен избор за лаптоп, но не и най-добрия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар