Ads 468x60px

Labels

понеделник, 23 януари 2012 г.

Acer Aspire S3

Учудващо за всички, първият ултрабук дойде не от къде да е, а от Тайванците от Acer.Освен своя уникален външен вид и свръх мобилност, която може да предложи, Acer Aspuire S3 ще ви бъде от полза и при много други дейности.Нека разгледаме по-обстойно този модел.


Хардуер и дизайн
Няма начин от Acer да не са взаимствали от Apple Air, което се усеща в алуминиевите капаци и черни панти, но какво лошо в това има ? Тук обаче проблема идва от това, че не целия лаптоп е изграден от алуминий.След като го отворим виждаме, че от вътре алуминият е заменен с пластмаса, която има вид на куха.
Въпреки това, това несъответствие в използваните материали не е фрапиращо и не пречат на иначе добрия дизайн на лаптопа.Компактния вид не пречи и на добрия подбор на портове и жакове, като тук имаме и четец за SD ларта.




Клавиатура и тъчпад
Тук отново намираме островен тип на клавиатурата, като разстоянието между клавишите е добре определено и работата с нея е лесна и удобна.Въпреки това, големината на някои от клавишите - като навигационните стрелки е прекалено малка, което от своя страна може да затрудни работата.
При тъчпада срещаме същия проблем - прекалено малък е.

Графика и производителност
От създателите на S3 добре са се погрижили за добрите възможности на този лаптоп.Процесора е Intel Core i5-2467M с работна честота от 1.6GHz, оперативната памет е 4GB, a големината на твърдия диск е 320GB.

Живот на батерията
Разбира се, последните съществени парчета от пъзела на това ревю е живота на батерията.От Acer твърдят, че S3 ще издържи от 5 до 8 часа, което при нашия тест не бе точно така.При зареждане на уебсайтове и изображения с висока резолюция, Acer Aspire S3 издържа само 3 часа и 27 минути.Това е едва половината от времето на Apple MacBook Air или Sony VAIO Z и меко казано този резултат е разочароващ.

Заключение
Определено Acer направиха голяма крачка напред при Windows компютрите и има много елементи, които ще бъдат от съществено значение за бъдещето на компютърните технологии, като добрите работни показатели, хладната температура, идеалния размер и тегло, а дори и достъпната цена.Въпреки това обаче, Acer Aspire S3 не реализира мечтата на своите производители, а именно да е реален конкурент на Air от Apple.

Няма коментари:

Публикуване на коментар